Visie en uitgangspunten

Onze visie in een notendop

De kranten staan er vol van. De woningnood is hoog, er is (te) weinig doorstroom van ouderen waardoor eengezinswoningen niet vrijkomen voor jongeren. Daarnaast voelen gemiddeld drie van de tien volwassenen zich eenzaam. De zogenaamde ‘Knarrenhofjes” zouden hiervoor een oplossing bieden, maar dat is precies wat we niet willen. We ondersteunen wel het gedachtengoed, maar willen niet terug naar het oude concept van een hofje maar juist vooruit.

En....de huidige manier van bouwen en wonen vormt een grote belasting voor het milieu en onze aarde.

Dat moet anders!

Waar wij ons graag voor willen inzetten is co-housing in de vorm van een ‘woonerf’ of ‘dorpje’ met daarop/daarin een aantal betaalbare, toekomstbestendige koopwoningen voor gelijkgestemden van alle leeftijden. Ieder zijn/haar eigen koopwoning met een woonoppervlakte van 75 tot 150m2 (exclusief terras en tuin), maar wel met de mogelijkheid voor het bouwen van een kleine gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en bijvoorbeeld een gezamenlijke (moes)tuin.

Moderne, duurzame en (deels) circulair gebouwde woningen voor jong en oud met als doel om gemeentes vitaal en leefbaar te houden juist door anders te bouwen en door sociale samenhang te creëren. We willen onderscheidend zijn in vorm, materiaalgebruik en manier van wonen, zodat we een voorbeeld zijn voor het wonen van morgen!