Visie en uitgangspunten

Visie:

Waar wij ons graag voor willen inzetten is co-housing in de vorm van een ‘woonerf’ of ‘dorpje’ met daarop/daarin een aantal betaalbare en op de toekomst gerichte, moderne koopwoningen voor gelijkgestemden van alle leeftijden. Ieder zijn/haar eigen (levensloopbestendige) koopwoning met een woonoppervlakte van 75 tot 150m2 (exclusief terras en tuin), maar wel met de mogelijkheid voor het bouwen van een kleine gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en bijvoorbeeld een gezamenlijke (moes)tuin.

 

De kranten staan er vol van. De woningnood is hoog, er is (te) weinig doorstroom van ouderen waardoor eengezinswoningen niet vrijkomen voor jongeren. Daarnaast voelen gemiddeld drie van de tien volwassenen zich eenzaam. De zogenaamde ‘Knarrenhofjes” zouden hiervoor een oplossing bieden, maar dat is precies wat we niet willen. We ondersteunen wel het gedachtengoed, maar willen niet terug naar het oude concept van een hofje maar juist vooruit.

Moderne en duurzame woningen voor jong en oud met als doel om gemeentes vitaal en leefbaar te houden juist door sociale samenhang te creëren.