Visie en uitgangspunten

Onze visie in een notendop

De kranten staan er vol van, de woningnood is hoog!

Wat is er aan de hand? Er moet gebouwd worden maar de huidige manier van bouwen en wonen vormt een te grote belasting voor het milieu en onze aarde. Daarnaast is er (te) weinig doorstroom van ouderen waardoor eengezinswoningen niet vrijkomen voor jongeren en voelen gemiddeld drie op de tien volwassenen zich eenzaam.

Dat moet anders!

Iedereen kent al de zogenaamde ‘Knarrenhofjes', maar dat is precies wat we niet willen.

Wij ondersteunen het gedachtengoed, maar willen niet terug naar het oude concept van een hofje, wij willen vooruit; niet alleen aandacht voor elkaar, maar ook aandacht voor onze omgeving en voor de toekomst van onze kinderen en dat alles in een modern jasje zonder verlies van comfort.

Het onze droom om te wonen en te leven in een natuurlijke omgeving (met daarop 15-20 huizen) met een enthousiaste groep van gelijkgestemden van alle leeftijden. Met voor iedereen zijn of haar eigen 'huis van de toekomst' met een woonoppervlakte van 75 tot 150m2 (exclusief terras en tuin) en daarnaast een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en bijvoorbeeld een gezamenlijke (moes)tuin.

Moderne, duurzame en (deels) circulair gebouwde woningen voor jong en oud met als doel om gemeentes vitaal en leefbaar te houden juist door anders te bouwen en door sociale samenhang te creëren. We willen onderscheidend zijn in vorm, materiaalgebruik en manier van wonen, zodat we een voorbeeld zijn voor het wonen van morgen!