Update januari 2022

Gepubliceerd op 29 januari 2022 om 18:01

Inmiddels zijn we flink wat maanden verder. Het project heeft een tijdje liggen rijpen maar nu zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen te melden. 

Zo zijn we inmiddels een samenwerking aangegaan met architectenbureau Superuse Studios uit Rotterdam. Wij zijn met hen in contact gekomen door gesprekken met de gemeente Rotterdam. 

Superuse Studios is een internationaal architecten collectief voor circulair en duurzaam ontwerp.

Van hun website: 'Een ontwerp wordt beschouwd als een fase in een continue cyclus van creatie en recreatie, gebruik en hergebruik. Superuse past verschillende strategieën toe om duurzame architectuur te maken met hergebruikte materialen'.

We hebben er voor gekozen om samen met Superuse een projectplan te ontwikkelen, waarmee we hopen de gemeente Rotterdam (of andere geïnteresseerde gemeenten) enthousiast te maken voor ons project en hen te overtuigen ons te faciliteren bij de totstandkoming hiervan door er een pilot van te maken, zodat het project niet alleen voor ons eigen woonplezier wordt ontwikkeld maar ook als voorbeeld kan dienen voor het bouwen en wonen van de toekomst. 

In de komende 2 weken hebben we met de kerngroep een aantal creatieve sessies met Floris Schifferli en Wessel Geysels van Superuse. Doel van deze sessies is om met elkaar onze visie, woonwensen en ideeën helder te krijgen, waarna deze wensen door Floris zullen worden vertaald in een concreet  projectplan waarin niet alleen staat hoe onze woningen en woonomgeving er uit gaan zien, maar ook wat er allemaal voor nodig is om dit project daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. 

We kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan en kijken vol spanning uit naar hoe het hele projectplan eruit gaat zien. 

Ondertussen is onze woonvisie verder uitgewerkt en ook op deze site geplaatst en hebben we een eigen visual ontworpen die in één oogopslag laat zien waar wij voor staan; wat zijn onze kernwaarden en hoe vertaalt zich dit naar onze toekomstige woningen, leefomgeving en leefstijl. 

Tot slot richten we onze pijlen niet alleen op de gemeente Rotterdam. In een eerdere fase hebben we al meerdere gemeenten benaderd om van hen te horen of er mogelijkheden zijn voor CPO-projecten. Echter nu ons plan concretere vorm begint aan te nemen, zullen we deze gemeenten opnieuw benaderen met de vraag of zij met ons in gesprek willen, zodat we onze plannen kunnen presenteren en hen hopelijk ook enthousiast te maken voor ons project. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.